27 Aralık 2010 Pazartesi

Dustin Hoffman

Metodun krallarından, yaşayan en büyük aktörlerden Dustin Hoffman.. 

60 ların başlarında çeşitli TV yapımlarında boy gösterdikten sonra ilk filmi 'The Tiger Makes Out'da rol aldı ve hemen ardından unutulmaz 'The Graduate'da annesi yaşındaki aile dostları Mrs. Robinson ile ilişki yaşayan genç Benjamin Braddock rolüyle ilk patlamasını yaptı(ve ilk Oscar adaylığı)...Amerikada seks sembolü olmuşken iki sene sonra çok cesur bir kararla 'Midnight Cowboy' filminde, önceden edindiği imajın %100 zıttı olan sokak serserisi/dolandırıcı Ratso Rizzo rolünde sinema tarihinin sayılı performanslarından birini vererek yeteneğini kanıtladı(2. Oscar adaylığı).. Rolü almak için filmin yapımcısını ikna ediş hikayesi de Hoffman'ın ne kadar hırslı, tuttuğunu koparan ve oyunculuk aşkıyla yanıp tutuşan biri olduğunu gösterir:


Yapımcı Jerome Hellman Dustin'in 'The Graduate' filmiyle elde ettiği başarıdan/imajdan sonra Rizzo rolü için uygun olup olmadığından emin değildir. Bunun üzerine Dustin ondan Manhattanda bir sokakta onunla buluşmasını ister..Buluşma yerinde Hoffman leş gibi kıyafetler içinde bir sokak serserisi kılığına girmiş insanlardan bozukluk dileniyordur..Hellman onu sıradan bir sokak serserisi sanıp ilgi göstermez..Hoffman'ı beklerken birkaç dakika sonra serseri gelip kendini tanıttığında ise şok olur..Rol o anda Hoffman'a verilmiştir..

70li yıllarda 'Straw Dogs', 'Papillion', 'All the President's Men','Marathon Man', 'Kramer vs Kramer' (ilk Oscar ödülü) gibi filmlerde muhteşem performanslar sergileyip Hollywooddaki yerini sağlamlaştırmış, kariyerinin ileriki yıllarında da eskisi kadar
kaliteli filmlerde oynamasa da mükemmel metod oyunculuğu ve geniş rol yelpazesiyle sinema tarihinde yeri doldurulamayacak aktörler arasına girmiştir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder