15 Ocak 2011 Cumartesi

Aşka İki Hafta

Aşka İki Hafta Film Eleştirisi
George Wade (Hugh Grant) cok zengin ve cok capkin bir is adamidir. Lucy Kelsen (Sandra Bullock) ise Harward mezunu kendini sosyal hukuk danismanligina adamis son kusak hippi bir avukattir. Wade sirketler toplulugu Lucy’nin mahallesindeki 1920lerden kalan bir sosyal tesis binasini yikip yerine cok kar getirecek bir gokdelen dikmeyi planlamaktadir. Lucy buldozerlerin onune yatarak yikimi durdurur ve George ile konusup bu yikimi iptal etmeyi planlamaktadir. George sirketin bir nevi sosyal imajidir. Sirket aslinda agabeyi tarafindan yonetilmektedir. Ve George’un tum karizmasi capkinlik yapmaktan oteye gidememektedir. Agbeyi sirkete dogru durust bir avukat bulmasini istemektedir.Cunku mevcut avukat sirketin yeni gokdelen projesi icin adam gibi savasabilecek biri degildir. Tam bunlar olurken Lucy ,George ile konusmak icin sirkete gelir. Tanismalarinin hemen ilk dakikalarinda George Lucy’e is teklif eder. Cunku agbeyinin buyruklarina boyun eymek zorundadir ve firsat agayina gelmistir. Lucy yikilacak binanin engellenmesi icin buldozerlerin onune yatan kisinin kendisi oldugunu soyler ve boyle bir isi kabul edemeyecegini tum hayati boyunca George gibi zengilere karsi savastigini soyler. Kisa bir pazarlik sonucunda Lucy isi kabul eder. Cunku George ona tarihi binayi koruyarak gokdelen yapacaklarina dair soz verir, karsiliginda da Lucy’den sirketin tum yasal sorunlarina kati cozumler bulmasini ister.

Lucy ise basladiktan kisa bir sure sonra Wade sirketinin avukati olmak disinda George’unda bir nevi kisisel asistani olmustur. Oyle ki George o gun giyecegi gomlegin secimini bile Lucy’e sorarak yapar hale gelmistir.

Idealist avukatimiz George’a belli sure sonra katlanamaz hale gelir ve isten 2 hafta icinde ayrilacagini George’a soyler.

Hugh Grant filmde neredeyse iki dakida bir espri yapiyor. Hepsine gulmediysem bile coguna guldum. Film siradan bir komedi olmasina ragmen arada cok ince espiriler var. (Mesela Bush’lar hakkinda olan).

Mark Lawrence’si yine Bullock’un oynadigi Miss Congeniality’den taniyoruz. Lawrence bu filmin hem yazari hem yonetmeni. Daha once Miss Congeniality’de Bullock’un oynadigi karakterle Lucy inanilmaz benzesiyor. Ayrica hatirlatmak isterim Bullock bu filmin yapimcisi.

Film tatli bir romantik komedi. Hafta sonu kafa yormadan, eylenerek izleyebileceginiz bir film. Son haftalarda vizyondaki filmleri dusunecek olursak bu film hic degilse baymiyor ve eğlendiriyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder